Ενημέρωση για την εγγραφή-μετεγγραφή μαθητών στο Εσπερινό Γυμνάσιο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο έχουν:

  1. Οι ενήλικoι έχοντες απολυτήριο Δημοτικού ή τελειόφοιτοι Α και Β τάξης Γυμνασίου Ημερησίου-Εσπερινού Γυμνασίου, χωρίς βιβλιάριο Εργασίας-Ανεργίας , εφόσον υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά .
  2. Οι ανήλικοι απόφοιτοι Δημοτικού ή τελειόφοιτοι Α  και Β Ημερησίου-Εσπερινού Γυμνασίου οι οποίοι έχουν συμπληρώσει απαραίτητα το 15ο έτος της ηλικάς τους και εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα φοίτησης α) φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας, με το οποίο είναι εφοδιασμένοι, για τη συγκεκριμένη εργασία ή ομάδα εργασιών στην οποία απασχολούνται και β) εκτύπωση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων από τον εργοδότη στοιχείων του μαθητή/τριας στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», από τα αποία προκύπτει η ύπαρξη σχέσης εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου μεταξύ των ανωτέρω μερών.
  3. Οι ανήλικοι/ες μαθητές/τριες που απασχολούνται νόμιμα, σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας, έχουν δικαίωμα να φοιτούν στο εσπερινό γυμνάσιο, εφόσον α) προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας με το οποίο είναι εφοδιασμένοι, για τη συγκεκριμένη εργασία ή ομάδα εργασιών στην οποία απασχολούνται και β) οι εργοδότες, σύζυγοι ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας υποβάλλουν στη σχολική μονάδα φοίτησης σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).
  4. Οι ανήλικοι/ες μαθητές/τριες που απασχολούνται στον ναυτιλιακό ή αλιευτικό τομέα έχουν δικαίωμα να φοιτούν σε εσπερινό γυμνάσιο, εφόσον προσκομίσουν αντίγραφα ναυτικού φυλλαδίου εκ των οποίων να προκύπτουν τα προσωπικά στοιχεία ναυτικού και οι αντίστοιχες σελίδες ναυτολόγησης – απόλυσης αυτού, ή/και πίνακας θαλάσσιας υπηρεσίας που έχει εκδοθεί από Δ.Ν.ΕΡ. ή Λιμενική Αρχή.

Για το καθεστώς φοίτησης στο εσπερινό γυμνάσιο ισχύουν τα εξής:

  • Έτη σπουδών τρία (3).
  • Ωράριο λειτουργίας από 6:50 μ.μ. -10:10 μ.μ. 3 ημέρες την εβδομάδα και από 6:50 μ.μ.-9:30 μ.μ. 2 ημέρες την εβδομάδα.
  • Τίτλος σπουδών: Το απολυτήριο του Εσπερινού Γυμνασίου είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Ημερησίου Γυμνασίου.
  • Δυνατότητα εγγραφής των αποφοίτων σε οποιοδήποτε τύπο Λυκείου.

Οι εγγραφές των μαθητών για κάθε σχολικό έτος γίνονται μέχρι τη λήξη του προηγούμενου διδακτικού έτους. Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων με έγκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μετεγγραφές των μαθητών γίνονται δεκτές έως και τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος σχολικού έτους.

Για το επόμενο σχολικό έτος (2019-2020) οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Τετάρτη 12 Ιουνίου έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2351034112  τις ώρες 6:40 μ.μ-9:30 μ.μ 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *